Ga naar content Ga naar footer
excellente-leerbedrijven-lage-resolutie

18-10-2024

Hotelschool MBO Amersfoort reikt titels Excellente Leerbedrijven uit

De Hotelschool MBO Amersfoort heeft de eerste zes leerbedrijven de titel ‘Excellent Leerbedrijf’ toegekend. In deze leerbedrijven, waar de horecastudenten stage lopen, staan de studenten centraal: ze krijgen persoonlijke aandacht en worden in een veilige, professionele omgeving begeleid, waardoor ze optimaal kunnen groeien in hun vak.  Met meer dan 500 aangesloten leerbedrijven en ruim 650 studenten die hier jaarlijks hun praktijkervaring opdoen, is de Hotelschool MBO Amersfoort een belangrijke speler in de horeca-opleidingen. 

Stagepact en uitgangpunten

In 2023 werd het Stagepact mbo 2023-2027 ondertekend door vertegenwoordigers van studenten, mbo-scholen, docenten, werknemers, werkgevers en overheden. De afspraken in dit pact zijn erop gericht om elke student te voorzien van een goede stageplaats of leerbaan met passende begeleiding en randvoorwaarden. De Hotelschool MBO Amersfoort baseerde de criteria voor de titel ‘Excellent Leerbedrijf’ op de vier thema's van het stagepact: 

  • Verbeteren van de stagebegeleiding 
  • Uitbannen van stagediscriminatie 
  • Realiseren van voldoende stageplaatsen 
  • Bieden van een passende vergoeding 

Samenwerking met leerbedrijven

In samenwerking met het bedrijfsleven heeft de Hotelschool MBO Amersfoort meerdere criteria opgesteld voor de toekenning van de titel ‘Excellent Leerbedrijf’. De betrokken leerbedrijven dragen actief bij aan een sociaal veilige en gezonde werk- en leeromgeving. Hiervoor zijn gedragsregels opgesteld die ervoor zorgen dat iedereen gerespecteerd en aanvaard wordt. De begeleiding is gericht op de persoonlijke groei van studenten én de aanwezige praktijkopleiders. Alle betrokkenen, zowel de ondernemer, de praktijkopleider als de student hebben taken en verantwoordelijkheden in het voldoen aan de criteria die zijn vastgelegd in een overeenkomst. 

De eerste Excellente Leerbedrijven

De eerste zes bedrijven die de titel ‘Excellent Leerbedrijf’ hebben ontvangen, zijn:

  • Restaurant De Overburen in Amersfoort 
  • Restaurant De Mandemaaker in Bunschoten-Spakenburg 
  • Restaurant de Eetvilla in Soest 
  • Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg   
  • Restaurant Vlaar in ’s-Graveland 
  • Bilderberg Château Holtmühle in Tegelen

Betrokkenheid en inzet van leerbedrijven

Stefan Epskamp. coördinator BPV-bureau Hotelschool MBO Amersfoort

We zijn erg blij met de betrokkenheid en inzet van deze leerbedrijven. Zij zijn van onschatbare waarde voor een goede ontwikkeling van onze studenten. We hopen dat er nog vele bedrijven zullen volgen.

Blik op de toekomst

Met de uitreiking van deze titels zet de Hotelschool MBO Amersfoort een belangrijke stap in het professionaliseren van stageplaatsen. Dit initiatief draagt bij aan de ontwikkeling van kwalitatief beter onderwijs en zorgt ervoor dat studenten optimaal voorbereid zijn op hun toekomstige carrière in de horeca.