Ga naar content Ga naar footer
welzijn-vrijheid

02-09-2024

Inspirerend college over vrijheid met Ayla Çekin Satijn: Emancipatie en Zelfliefde bij MBO Amersfoort

Voor de zomervakantie hadden enkele klassen van School voor Welzijn het voorrecht om Ayla Çekin Satijn te horen spreken tijdens een bijzonder Vrijheidscollege. Haar verhaal over emancipatie en zelfliefde liet een diepe indruk achter op zowel studenten als docenten. 

Verhalen die je raken

Vrijheidscolleges zijn bedoeld om mensen te inspireren en na te laten denken over de waarde van vrijheid. Ze brengen persoonlijke en betekenisvolle verhalen die ons aanmoedigen om stil te staan bij wat vrijheid voor ons betekent. Dit keer was actrice en regisseur Ayla Çekin Satijn, bekend van series zoals ANNE+, Deep Shit, en Dirty Lines, te gast bij de School voor Welzijn. In haar college sprak ze over de uitdagingen die vrouwen tegenkomen, hoe je je vrij kunt voelen in je gender en geaardheid, en het belang van zelfliefde.

Onze studenten aan het woord

Bas

Het meest inspirerende moment tijdens het college van Ayla was toen ze vertelde over haar eigen leven en de uitdagingen die ze heeft overwonnen. Het was echt bijzonder om te horen hoe ze, ondanks alles, toch zichzelf is gebleven. Haar verhaal liet zien hoe belangrijk het is om in jezelf te geloven en je niet te laten tegenhouden door anderen.

Esma

Ik vind het bijzonder hoe Ayla zo ver in haar carrière is gekomen. Vooral het stukje over zelfliefde heeft me geraakt, omdat ik mezelf daarin heb gezien. Door diversiteit te omarmen en verschillende perspectieven aan bod te laten komen, kan educatie bijdragen aan een meer inclusieve en tolerante samenleving.

Naomi

Het meest inspirerende vond ik hoe ze vertelde over de Q&A die ze heeft gedaan en de vraag die ze kreeg waar ze niet meteen een antwoord op wist. Het feit dat we hier in Nederland wettelijk recht hebben op vrijheid, maar dat veel mensen zich toch niet vrij voelen om hun mening te geven en zichzelf te zijn, zette me aan het denken. Vrijheid om jezelf te zijn is iets waarmee veel mensen van mijn leeftijd nog steeds worstelen.

 

Bekijk de video

Onze studenten zijn vanaf 2:15 te zien.