Ga naar content Ga naar footer
img-20241010-wa0001

16-10-2024

Studenten Hotelschool halen ruim 30.000 euro op voor Stichting Gaandeweg

Vierdejaars studenten van Hotelschool hebben ruim 30.000 euro opgehaald met het organiseren van verschillende benefietdiners in juni. Ieder jaar organiseren de studenten dit evenement met nul euro budget. Zij bepalen zelf het goede doel waar hun opbrengst naar toegaat. Dit jaar kozen zij voor Stichting Gaandeweg. 

Drie klassen organiseerden op verschillende data in juni een benefietdiner, een avond waar zij het afgelopen half jaar hard naartoe hebben gewerkt. Dit benefietdiner gaat verder dan alleen gastronomische service van de studenten. Met het diner en een veiling haalden zij geld op voor een zelfgekozen goed doel. Stichting Gaandeweg organiseert korte vakanties voor gezinnen die geconfronteerd worden met kinderkanker. Gaandeweg beschikt over eigen luxe bungalows verspreid door Nederland.

"Ik ben super trots op mijn studenten. Alles wat ze de afgelopen jaren in de theorie op school en in de praktijk tijdens hun stages en eigen Leerhotel Het Klooster hebben geleerd, konden ze nu in de praktijk toepassen. Een benefietavond voor honderden gasten organiseren, met nul startkapitaal. Zij zijn met vlag en wimpel geslaagd. En hebben zich voor een prachtig goed doel ingezet"

Alsdus Gerjo Buma, horecadocent bij Hotelschool Amersfoort. 

"Het is een ongelofelijk hoog bedrag dat de studenten hebben opgehaald. Wij kunnen daar heel veel gezinnen mee helpen. De professionaliteit van de studenten is enorm groot, dat maken wij niet vaak mee. Wij zijn de studenten en Hotelschool Amersfoort zeer dankbaar"

Aldus Michiel Haighton, bestuurslid van Stichting Gaandeweg.

Op de foto vlnr: Donna Roquas, Coen van Bekkum, Michiel Haighton (Gaandeweg), Emma den Heijer, Gerjo Buma.