Wil je weten wat de kans is om een stageplek te vinden? Kijk dan op kansopstage.nl, een website van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Een erkend leerbedrijf kan je vinden op stagemarkt.nl
SBB geeft ook informatie over de arbeidsmarktkansen na het afronden van je opleiding. Dit kun je vinden op de website kansopwerk.nl. Kans op werk geeft aan wat de kans is dat je als schoolverlater een baan vindt in het verlengde van je opleiding. Dus wat is de kans op werk over twee jaar bij een opleiding van twee jaar en wat is de kans over drie jaar bij een opleiding van drie jaar.
- BOL (voltijdopleiding)
- BBL (deeltijdopleiding) vanaf 18 jaar en ouder
- BOL in de praktijk (Hoenderberg)
- BOL in de praktijk (Madiba)
- BOL in de praktijk (Silverein)
- BOL in de praktijk (BGO ENA-Nieuw Avondrust)
BOL in de praktijk
Wist je dat je de opleiding Helpende zorg en welzijn ook helemaal in de praktijk kunt volgen? Dit is een BOL-opleiding waarbij je leert door te doen. Dit is ideaal als je meer leert van praktische ervaring dan van theorie.
Wat houdt een BOL in de praktijk in?
- Voltijd praktijkopleiding: je volgt de opleiding fulltime en leert vooral door praktijkervaring op te doen.
- Theorie wordt praktijk: de theorie-uren worden omgezet in praktijkuren, zodat je meteen kunt oefenen met wat je leert.
Begeleiding door een professional: je krijgt begeleiding van een ervaren werkbegeleider die speciaal is opgeleid om je te ondersteunen.
- Directe praktijkervaring: vanaf het begin van je opleiding werk je met de doelgroep van jouw keuze. Dit geeft je veel praktijkervaring.
- Waardevol op de arbeidsmarkt: door je praktijkervaring ben je extra waardevol voor werkgevers en kun je makkelijk doorgroeien naar een volgend niveau of naar andere doelgroepen.
- Hoe ziet een schoolweek eruit? Samenwerken met een begeleider: je werkt samen met een werkbegeleider die je helpt en ondersteunt tijdens je praktijkperiode.
- Thema's uit de praktijk: elke periode staat een nieuw thema centraal. In de praktijk leer je van ervaringen en koppel je deze aan de theorie. Zo ontdek je hoe je de zorg en begeleiding voor onze bewoners en cliënten kunt verbeteren.
Wil je leren door te doen en direct ervaring opdoen? Overweeg dan een BOL in de praktijkopleiding bij onderstaande onderwijsbedrijven.
Hoenderberg - Amersfoort
Een woonlocatie en dagbesteding in Amersfoort voor ouderen, mensen met en verstandelijke beperking, een chronische ziekte of jongeren en ouderen die extra aandacht nodig hebben in de psychiatrie. Aanmelden? Kies na aanmelden voor BOL in praktijk Hoenderberg. Lees eerst meer over Hoenderberg.
Madiba – Amersfoort
Een maatschappelijk centrum nieuwe stijl in Amersfoort voor kinderen, senioren, jongvolwassenen en meer. Ieder met hun eigen verhaal en hulpvraag. Aanmelden? Kies na aanmelden voor BOL in Madiba. Lees eerst meer over Madiba.
Silverein - Baarn
Een zorginstelling in Baarn voor mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben, variërend van ouderen tot mensen met een beperking of chronische ziekte. Aanmelden? Kies na aanmelden voor BOL in praktijk Silverein. Lees eerst meer over Silverein.
BGO ENA Nieuw Avondrust - Voorthuizen
Een woonzorgcentrum in Voorthuizen voor mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben, variërend van ouderen tot mensen met een beperking of chronische ziekte. Aanmelden? Kies na aanmelden voor BOL in praktijk BGO ENA Nieuw Avondrust. Lees eerst meer over Nieuw Avondrust.
Ben je jonger dan achttien jaar, dan hoef je nog geen lesgeld te betalen. Vanaf je achttiende jaar zijn de kosten afhankelijk van de opleiding die je volgt.
Het lesgeld voor BOL-opleidingen voor schooljaar 2024-2025 is € 1.419,-.
De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks vastgesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en kan (licht) afwijken.
Leermiddelen en kosten per opleiding
Als je komt studeren bij MBO Amersfoort heb je (digitale) boeken, een laptop, kleding of werkmaterialen nodig. Wil je meer informatie over de kosten van je opleiding? Vraag het na bij de school van je opleiding.
Zijn de kosten een probleem?
Bij MBO Amersfoort kun je met financiële vragen terecht bij het Financieel Spreekuur (FIS). Zij denken met je mee over de mogelijkheden. Stuur je vraag per mail naar FIS@mboamersfoort.nl of WhatsApp naar 06-15 28 32 14.
Houd rekening met aanvullende kosten voor leermiddelen.
Met keuzedelen mag je zelf kiezen hoe je een stukje van je opleiding invult. Informatie over de verschillende keuzedelen en het moment van kiezen krijg je tijdens je opleiding. Een keuzedeel kan gericht zijn op het beroep waarvoor je een opleiding volgt, maar ook op een ander beroep of op doorstromen naar een volgende opleiding in het mbo of hbo. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van je opleiding.
Je studietijd is een tijd waarin je vrienden maakt, ontdekt waar je goed in bent, wat je leuk vindt en plannen maakt voor je toekomst. Het is dan ook belangrijk om je keuze te bepalen op basis van verschillende invalshoeken. Wil je weten hoe tevreden studenten zijn over MBO Amersfoort, je kansen op een baan of hoeveel studenten doorstromen naar een vervolgopleiding? Binnenkort vind je hier meer informatie over deze resultaten.