Wil je weten wat de kans is om een stageplek te vinden? Kijk dan op kansopstage.nl, een website van de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Een erkend leerbedrijf kan je vinden op stagemarkt.nl
SBB geeft ook informatie over de arbeidsmarktkansen na het afronden van je opleiding. Dit kun je vinden op de website kansopwerk.nl. Kans op werk geeft aan wat de kans is dat je als schoolverlater een baan vindt in het verlengde van je opleiding. Dus wat is de kans op werk over twee jaar bij een opleiding van twee jaar en wat is de kans over drie jaar bij een opleiding van drie jaar.
Deze opleiding is te volgen in de volgende varianten:
- BOL (voltijdopleiding)
- BBL (deeltijdopleiding)
In de beroepsbegeleidende leerweg (BBL) combineer je werken en leren. Je werkt minimaal 20 uur per week bij een erkend leerbedrijf en je gaat 1 dag per week naar school. Het begin is voor iedereen hetzelfde. Daarna kies je wat je verder wil leren. Je kunt bijvoorbeeld meer leren over kronen, bruggen, volledige- en partiële protheses. De boeken waarmee je werkt noemen we moduleboeken. Daarin staat wat je moet leren. En de huiswerkopdrachten die je op je werk moet doen staan erin. Wat je op school leert, mag je dus zo veel mogelijk uitproberen. Je krijgt begeleiding van een studieloopbaanbegeleider.
Bij de BOL-opleiding ga je leren en werken. Je krijgt verschillende vakken en leert onder meer hoe je kunstgebitten of kronen, bruggen en protheses maakt. De BOL-opleiding Tandtechnicus verandert in het derde jaar in een BBL-opleiding, zodat je meer praktijkervaring opdoet.
Beperkt aantal plaatsen
Let op: dit is een numerus fixus opleiding. Dat betekent dat er een maximum gesteld is aan het aantal studenten dat deze opleiding bij ons kan volgen. De beschikbare plaatsen worden toegewezen op volgorde van aanmelding voor deze opleiding bij MBO Amersfoort.
Ben je jonger dan achttien jaar, dan hoef je nog geen lesgeld te betalen. Vanaf je achttiende jaar zijn de kosten afhankelijk van de opleiding die je volgt.
Het lesgeld voor BBL-opleidingen voor schooljaar 2024-2025 is voor:
Entree- en basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2) € 295,-.
De vak-, middenkader- en specialistenopleiding (niveau 3 en 4) € 715,-.
De hoogte van het lesgeld wordt jaarlijks vastgesteld door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en kan (licht) afwijken.
Leermiddelen en kosten per opleiding
Als je komt studeren bij MBO Amersfoort heb je (digitale) boeken, een laptop, kleding of werkmaterialen nodig. Wil je meer informatie over de kosten van je opleiding? Vraag het na bij de school van je opleiding.
Zijn de kosten een probleem?
Bij MBO Amersfoort kun je met financiële vragen terecht bij het Financieel Spreekuur (FIS). Zij denken met je mee over de mogelijkheden. Stuur je vraag per mail naar FIS@mboamersfoort.nl of WhatsApp / bel naar 06-15 28 32 14.
Houd rekening met aanvullende kosten voor leermiddelen.
Met keuzedelen mag je zelf kiezen hoe je een stukje van je opleiding invult. Informatie over de verschillende keuzedelen en het moment van kiezen krijg je tijdens je opleiding. Een keuzedeel kan gericht zijn op het beroep waarvoor je een opleiding volgt, maar ook op een ander beroep of op doorstromen naar een volgende opleiding in het mbo of hbo. Keuzedelen zijn een verplicht onderdeel van je opleiding.
Je studietijd is een tijd waarin je vrienden maakt, ontdekt waar je goed in bent, wat je leuk vindt en plannen maakt voor je toekomst. Het is dan ook belangrijk om je keuze te bepalen op basis van verschillende invalshoeken. Wil je weten hoe tevreden studenten zijn over MBO Amersfoort, je kansen op een baan of hoeveel studenten doorstromen naar een vervolgopleiding? Bekijk dan hier de laatste informatie over deze BBL-opleiding.